Het LMK organiseert periodiek een koorintroductie

koorintro px

Deze introductie wordt al vanaf 2001 om het andere jaar gehouden en is zeer succesvol gebleken. 
Na de koorintroductie in 2022 hebben we daardoor 5 nieuwe leden kunnen inschrijven!

Hebt u ook interesse om te zingen bij het Lochems Mannenkoor?
Wilt u eerst eens de sfeer proeven, voordat u zich opgeeft voor de 12 gratis zanglessen? Neem contact op met Ton Hendriks 0650693819. Geheel vrijblijvend.
Wij repeteren op maandag van 20:00 uur tot 22:00 uur en op vrijdag van 18.45 tot 20.00 uur.
Locatie: Muziekboerderij de Imenkamp,
             Runmolenlaan 25, 7241 VE Lochem


1. U heeft geen zangervaring nodig.
U zingt geen noot? Geen nood! De koorintroductie is juist bedoeld voor onervaren zangers. Dit blijkt wel uit het ‚Äúlesprogramma" van deze introductie. U maakt kennis met het notenbeeld en de mannenkoorpartituur. Het ritmisch en melodisch gevoel worden ontwikkeld. Uw "zangtalenten" worden lang deze weg van eenvoudige en bekende melodietjes ontdekt. We besteden veel aandacht aan algemene muzikale vorming op beginnersniveau. Geen technische hoogstandjes dus.


2. U hoeft niet over een "echte" zangstem te beschikken
We zouden bijna willen zeggen: "Nog nooit iets gezongen? Dan ook nog niets verkeerds geleerd". U zingt al jaren vals? Wij helpen u er graag van af. Goed leren zingen is een kwestie van lange adem hebben, letterlijk en figuurlijk. Wij begeleiden u daar graag bij.

3. Drempelvrees is niet nodig
U bent immers met een aantal andere mannen. Een verkeerd nootje tussendoor hoort er nu eenmaal bij.

4. U krijgt een persoonlijke begeleiding
De koorintroductie wordt verzorgd door onze dirigent Gerrit te Rietstap, met meer dan 40 jaar ervaring als koordirigent. In een persoonlijk gesprek adviseert hij over het gebruik van uw stem. Hij geeft aan welke stemgroep het beste bij u past. Deskundig en betrokken.

5. De lessen zijn praktijkgericht
Als u een paar lessen ver bent, kunt u al voorzichtig meezingen in het koor. Na afloop van de introductie bent u weliswaar onervaren, maar verrassend snel een volwaardig koorzanger!

6. U komt niet als een vreemde het koor binnen
Als u een paar lessen ver bent zult u merken dat zingen gewoon heel erg leuk is. En dan zult u ook merken dat u al in staat bent om een deuntje mee te zingen in het koor. 

7. De lessen zijn gratis
Dit kan helemaal niet en toch is het zo. Inderdaad, de lessen zijn gratis. Het Lochems Mannenkoor vindt het nu eenmaal belangrijk om in de toekomst te investeren. Vandaar.

8. Introductiecursus gevolgd, en dan?
Na het afronden van de 12 zanglessen beslist u pas of u lid wordt van het Lochems Mannenkoor. Als u lid wordt en bent ingedeeld in de stemgroep merkt hoe ontzettend leuk en inspirerend het is om in een koor te zingen. 
U zult merken dat de saamhorigheid binnen het koor groot is.

Hoe enthousiast bent u inmiddels geworden? Ga het ervaren en geef u op!

Aanmelden en/of informatie:

  • Willy Oolthuis    0575-492 607
  • Ton Hendriks     06-50693819
29 februari 2024